Vi erbjuder
1

Tidning och nyheter

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetare sju gånger per år. Den innehåller djuplodande och inspirerande reportage, samt det senaste från naturvetares arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. 

Vill du annonsera i tidningen, klicka här.

Kontakta redaktionen på redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2462 artiklar

Djursjukvård: Förslag på nya undantag

Jordbruksverket la igår fram ett förslag på nya undantag i behandlingsförbudet inom djurens hälso- och sjukvård. Förslaget är långtgående och ger personal som inte är legitimerad rätt att utföra betydligt fler arbetsuppgifter än tidigare.

Nytt avtal om flexpension för tjänsteföretag

Nu är det klart att även naturvetare inom tjänstesektorn kommer att omfattas av flexpension. Naturvetarna står bakom den överenskommelse som Sveriges Ingenjörer och Unionen har träffat med Almega.

Duellen: Bör vi dricka mindre mjölk?

Ny forskning visar att mjölk kan leda till för tidig död. Näringsfysiologen Fredrik Paulún och nutritionisten Irene Mattisson är överens om att mjölken innehåller viktiga näringsämnen, men Fredrik Paulún varnar för risken med galaktos som kan orsaka inflammationer.

Stäng av jobbet på fritiden

Många chefer jobbar när de är lediga, men få vill göra det. För att skapa ett hållbart arbetsliv, där hjärnan får vila och återhämta sig, behövs en tydlig gränsdragning mellan jobb och fritid, enligt forskaren Christin Mellner.

Fråga experten: Måste jag spara lönespecifikationen?

Enligt Skatteverket bör du spara lönebeskeden i sex år, det vill säga under hela den tid som Skatteverket kan ändra din skatt. Med hjälp av lönebeskeden kan du också själv begära ändring (omprövning) om du upptäcker att något inte stämmer.

60 platser på kompletterande utbildning för biomedicinska analytiker

Enligt ett pressmeddelande från Regeringen kommer det från i höst att finnas 60 nybörjarplatser på kompletterande utbildning för biomedicinska analytiker. Utbildningen är öppen för personer med utländsk examen

Sätt gränser mellan vabb och jobb

Att "vobba" blir allt vanligare, men det gäller att ha koll på regelverket och en bra dialog med sin arbetsgivare för att det ska fungera.

Månadens fråga: Brukar du jobba när du vabbar?

Att jobba samtidigt som man tar hand om sitt sjuka barn blir allt vanligare. Arbetsgivaren kanske förväntar sig att du ska finnas tillgänglig, eller du kanske själv upplever att du måste leverera.  Hur fungerar det för dig att dra gränser mellan jobb och vabb?

Tillfälligt problem med inlogg 15 februari

Just nu kan det vara problem att logga in på Mitt medlemskap. Vi arbetar på att lösa detta.