Vi erbjuder
1

Tidning, nyheter, annonsering

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetare sju gånger per år. Den innehåller djuplodande och inspirerande reportage, samt det senaste från naturvetares arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. 

Vill du annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2544 artiklar

Din personlighet färgar teamet

Är du eldröd eller skogsgrön som person? Det kan vara bra att veta för att få kommunikationen och samarbetet att flyta bättre på jobbet. En mix av olika personlighetstyper behövs när bästa teamet ska byggas.

Avtal klart mellan SKL och Akademikeralliansen

Avtalet mellan SKL och Akademikeralliansen är klart och gäller från den 1 maj 2017.

Nytt beslut om rätt till tillsvidareanstälning

Regeringen har den 7 juli beslutat att ändra i Högskoleförordningen. Regeringen vill liksom vi, Naturvetarna, göra forskarkarriären mer attraktiv och se till att karriärvägarna blir tydligare och villkoren inom akademin konkurrenskraftiga och förutsägbara.

Fortsätt öka satsningen på forskning

Sverige tillhör de länder i världen som satsar mest på forskning. Det visar den nya Forskningsbarometern från Vetenskapsrådet. Naturvetarna tycker dock att det behövs större satsningar för att fortsätta ligga i framkant.

Förbättringar i Naturvetarnas Inkomstförsäkring

Den 1 juli blir Naturvetarnas inkomstförsäkring bättre. Studier blir överhoppningsbar tid, och inträdesåldern i Tilläggsförsäkringen höjs till 60 år.

Fråga en naturvetare: Hur ökar jag äppelskörden?

Satte ett äppelträd för några år sedan, men det står och stampar. Frukterna av sorten Aroma brukar vara rätt många, men små. Vad ska jag göra för att öka skörden?

Fråga en naturvetare: Varför luktar det så gott efter ett regn?

Jag har inget fullständigt svar, men en molekyl som vi kan känna av väldigt tydligt är geosmin (dimethyl-1,2,3,4,5,6,7,8-octahydronaphthalen-4a-ol) och som de flesta av oss upplever som doften av fuktig jord.

Saco-S-avtal visar vägen

Nu vill arbetsgivarna i staten att den lönemodell som gäller för Saco-S, där Naturvetarna ingår, även ska införas inom övriga staten.

Fler fasta jobb på högskolorna höjer kvaliteten

Mer än var fjärde forskare och lärare på våra universitet och högskolor saknar fast anställning. Detta skapar otrygghet som medför ineffektiva forskningssatsningar och sämre undervisning, skriver Sveriges Ingenjörer och Naturvetarna.