Vi erbjuder
1

Tidning och nyheter

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetare sju gånger per år. Den innehåller djuplodande och inspirerande reportage, samt det senaste från naturvetares arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. 

Vill du annonsera i tidningen, klicka här.

Kontakta redaktionen på redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2433 artiklar

Längre uppehållstillstånd för doktorander

Nu förbättras villkoren för doktorander med uppehållstillstånd för studier. I stället för ettåriga uppehållstillstånd kan man söka för två år.

Helena leder unga forskare framåt

Hur kan en relation mellan en handledare och doktorand se ut när den fungera som bäst? Ett tips förde oss till Karolinska universitetssjukhuset, där professor Helena Erlandsson Harris lotsar Raya Saleh rätt i forskargruppens jakt på medicin mot inflammationer.

Månadens fråga: Hur hanterar du stress på jobbet?

Allt fler drabbas av stressrelaterade sjukdomar. Kvinnor löper större risk än män, enlig en färsk undersökning. Men det finns metoder för att klara stressen, som fysisk aktivitet och mindfulness. Nu undrar vi vad du och din arbetsgivare gör för att klara det uppskruvade tempot?

Balans i livet viktigast för unga i karriären

Balans mellan arbete och privatliv är viktigast för studenter i den framtida karriären. En trygg anställning ligger också i topp på önskelistan.

Naturvetarna yrkar på löneökningar om 2,8 procent

Nu har startskottet gått för årets avtalsförhandlingar. Den 21 december växlade Naturvetarna och Sveriges ingenjörer yrkanden med arbetsgivaren IKEM, Innovations- och kemiföretagen.

DUELLEN: Är hyggen på väg bort?

Den mesta skogen i Sverige sköts traditionellt med hyggen som resultat. Men andra metoder, med en mix av olika trädslag och åldrar, är på frammarsch. En expert på hyggesfritt skogsbruk menar att den metoden är överlägsen den traditionella. Skogsprofessorn på Södra har en helt annan uppfattning.

Tack till dig som svarat på löneenkäten!

Om två veckor kommer alla våra medlemmar att få tillgång till färsk lönestatistik. Tack vare att du svarat är detta Sveriges bästa lönestatistik för naturvetare.

Ny bok: Från jordens uppkomst till livets mångfald

Var skulle du börja för att förklara evolutionen för ett barn? Och livets uppkomst? Biologen och läraren Pia Linghede fick massor av frågor från sin fyraåriga dotter och började förklara och rita.

Ingen strejk imorgon

GS-facket har dragit tillbaka sina varslade stridsåtgärder rörande skogsarbetare i staten. Arbetet för de som omfattas av VISST- och VASA-Skogavtalen kommer därför att fortsätta som vanligt i morgon, onsdag.