Vi erbjuder
1

Tidning, nyheter och annonsering

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetare sju gånger per år. Den innehåller djuplodande och inspirerande reportage, samt det senaste från naturvetares arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. 

Vill du annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2487 artiklar

Närhet och förarlösa bilar formar framtidens stad

Tänk dig en stad där du har nära till allt och inte behöver en bil. En stad som domineras av gång- och cykeltrafikanter samt kollektiv-trafik och där ytan som nu används för gator och parkeringsplatser blir en mötesplats för människor. Välkommen till framtidens stad.

Snabbare provsvar med patientnära analyser

Region Skåne ligger långt framme när det gäller patientnära analyser. Biomedicinska analytikernas roll är att utbilda vårdpersonal, kvalitetssäkra analyserna och stötta vårdenheterna i regionen. 

Naturvetarna stödjer March for Science

Naturvetarna är en av de organisationer som är engagerade i och stödjer March for Science. Lördagen den 22 april samlas människor runt om i världen till manifestationer till stöd för vetenskapen – i Sverige i Stockholm, Uppsala och Göteborg.

Internationella BMA-dagen

Den 15 april är det Internationella dagen för biomedicinska analytiker. Eftersom det sammanfaller med påskafton, tjuvstartar vi firandet!

Månadens naturvetare Veronica Lindeberg

Under första veckan på universitet fick studenterna skriva ner målet med sin utbildning. För Veronica Lindeberg var det ”att rädda världen” som gällde.

Framgångar i avtal med Ikem

Naturvetarnas nya avtal med Ikem ger medarbetarna rätt att få en motivering till lönehöjningen och vad de ska göra för att påverka sin löneutveckling. Man rensar också i floran av visstidsanställningar, och fler dagar med föräldralön ges efter kortare anställningstid än tidigare.

Cykelturen som gör dig smartare

Träna hellre kroppen än hjärnan om du vill bli smartare och klara stress bättre. Du behöver inte tokträna, utan det räcker med en halvtimme tre gånger i veckan, enligt överläkaren i psykiatri, Anders Hansen.

DUELLEN: Borde det bli fler pappadagar i föräldraförsäkringen?

Kvinnliga akademikers livslön är 2,8 miljoner kronor lägre än männens. En tredelad föräldraförsäkring, där en tredjedel av ledigheten är öronmärkt till ena föräldern, skulle minska löneskillnaderna, menar Saco. Kristdemokraterna tycker att det är fel väg att gå.

Månadens fråga: Får du träna på arbetstid?

Forskning visar att fysisk aktivitet gör oss smartare och mer stresståliga. Många arbetsgivare inser det sambandet och erbjuder sina anställda friskvårdsbidrag och tid för träning. Nu undrar vi på vilket sätt din arbetsgivare uppmuntrar fysisk aktivitet.