Vi erbjuder
1

Tidning, nyheter, annonsering

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetare sju gånger per år. Den innehåller djuplodande och inspirerande reportage, samt det senaste från naturvetares arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. 

Vill du annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2513 artiklar

De lever sin dröm som företagare

Friheten att kunna styra sitt arbete är den starkaste drivkraften till att starta eget, enligt Naturvetarnas undersökning. Det gäller också för veterinärerna Jonas och Anna Malmsten, som tillsammans driver tre företag.

Sensorer och algoritmer säkrar djurens välfärd

Ny teknik är på väg att revolutionera jordbruket. Forskaren Anna Rydberg visar hur sensorer och algoritmer kan förbättra djurhälsan och öka lönsamheten.

Växthus blir nytt landmärke

Odlat i stan har man gjort länge. Det nya är att odla på höjden i industriell skala med fotosyntesen som drivkraft. I Linköping ska det innovativa höghuset förse den lokala marknaden med grönsaker.

Drönaren vakar över potatisen

Ur sitt fågelperspektiv tar drönaren bilder av odlingsfälten. På så sätt kan man bekämpa potatisbladmögel med mindre besprutning och färre arbetstimmar.

Hightech-jordbruk spar diesel

Jordbruket blir alltmer tekniskt och uppkopplat. Tosterups gård på Österlen ligger i fronten för den här utvecklingen. Det är en anledning till den goda lönsamheten.

Mer än hälften av studenterna knäcker extra

58 procent av naturvetarstudenterna jobbar extra under studietiden, enligt en färsk undersökning från Naturvetarna.

Slutspurt i förhandlingarna med SLA

Avtalsförhandlingarna med SLA, Skogs- och lantarbetsgivarförbundet, är inne i sitt slutskede. Så mycket är klart att det blir treåriga avtal som följer industrimärket. Det innebär lönehöjningar på totalt 6,5 procent, inklusive avsättningar till pension.

Skyddsombud till din hjälp

Om det saknas skyddsombud på jobbet finns det stöd att få från regionala skyddsombud. De besöker företag inom den privata tjänstesektorn.

Snart driver solceller din bil

Utan att komma med pekpinnar delar Svante Axelsson med sig av sina bästa klimattips. Som nationell samordnare för ett fossilfritt Sverige visar han att omställningen är möjlig att genomföra.