Vi erbjuder
1

Tidning, nyheter, annonsering

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetare sju gånger per år. Den innehåller djuplodande och inspirerande reportage, samt det senaste från naturvetares arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. 

Vill du annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2534 artiklar

Saco-S:s avtalsinriktning är överlämnad

Saco-S har lämnat avtalsinriktning i avtalsrörelsen för statlig sektor. Bland annat handlar det om balans i arbetslivet, anställningstrygghet och minskad sjukfrånvaro.

Efter jobbet: Rebecca lär känna sig själv på vandringen

Att vandra i naturen kan vara en sällskapsresa och ett sätt att lära känna sina gränser. Rebecca Enroth tänker så bra när hon vandrar genom ett försommargrönt Småland. Ett tips är att förbereda sig ordentligt.

Han kartlägger Vintergatan

I tre år har satelliten Gaia tagit fotografier av rymden. Dessa används nu för att skapa en 3D-karta över Vintergatan. Astronomen Lennart Lindegren spelar en nyckelroll i karteringen.

Gästkrönika: Framtidens naturvetare formas i förskolan

Sverige ska vara ett land där företag kan starta, expandera och utvecklas. En förutsättning för detta är att företagen kan rekrytera medarbetare med rätt utbildning och kompetens.

Varning för sämre pension

Den som arbetar privat och saknar kollektivavtal riskerar att få flera tusen kronor lägre pension än den som har kollektivavtal.

Mats maxar protonernas fart

Stora kylanläggningar, en underjordisk tunnel och väldigt små partiklar som rör sig nära ljusets hastighet. Det är vardag för fysikern Mats Lindroos, som är acceleratorchef vid ESS utanför Lund.

Ta dagen som den kommer

Många har höga förväntningar på semestern och planerar in för mycket. Att byta miljö och ta dagen som den kommer är professorns bästa tips för att få avkoppling från jobbet.

Förslag från Jordbruksverket äventyrar säkerheten i djursjukvården

Jordbruksverket har gjort vissa ändringar i sitt ursprungliga förslag om att låta lekmän utföra arbetsuppgifter som kräver legitimation. Men Naturvetarna anser att det inte är tillräckligt. I sitt remissvar skriver Naturvetarna att även det nya förslaget äventyrar säkerheten i djursjukvården och urholkar djursjukskötares legitimation.

Månadens fråga: Skulle du vilja byta lön mot extra semester?

För att få fler semesterdagar kan en möjlighet vara att semesterväxla. Det innebär att du byter årets lönehöjning mot fler semesterdagar, vilket bygger på att arbetsgivaren är med på noterna. Nu undrar vi om du kan tänka dig att avstå en lönehöjning för längre semester.