Kontakt  |  Press  |  Annonsera  |  Om kakor  |  In English In English  |  RSS RSS
Pia Söderlund är geovetare och medlem i Naturvetarna. Foto: Lina Alriksson

Karriär på egna villkor

Naturvetarna är din vägvisare genom hela arbetslivet. Vi erbjuder unik karriärservice med stöd av förbundets egna, certifierade karriärrådgivare. Vår service är baserad på förbundets samlade expertis kring de naturvetenskapliga professionernas arbetsmarknad och karriärmöjligheter.

Studera till djursjukskötare utomlands

Vill du studera till djursjukskötare men kommer inte in på den svenska utbildningen på SLU? Då går det bra att studera utomlands. Djursjukskötare är ett bristyrke och kan ge goda möjligheter på arbetsmarknaden. Jordbruksverket måste dock pröva varje utbildning innan legitimation kan ges.

Jobba först, fira sedan

Har du svårt att få saker gjorda? Du är inte ensam. Svåra eller tråkiga uppgifter skjuter vi gärna upp, medan vi direkt tar itu med det som är lätt och roligt. Psykologiforskaren Alexander Rozental tipsar om vad du kan göra för att slippa pressen inför deadline.

Rapportsläpp: Är utbildning en språngbräda för karriären?

Är nyexaminerade naturvetare väl förberedda för inträdet på arbetsmarknaden och får de relevanta jobb? Idag lanserar vi rapporten Akademisk utbildning - en språngbräda för karriären. Se presentationen av rapporten och en efterföljande paneldebatt med representanter från Utbildnings-departementet och Svenskt Näringsliv live på webben!

Mod att våga välja väg ger goda framtidsutsikter

Idag släpps Sacos rapport Framtidsutsikter. Men det är inte bara valet av utbildning som påverkar om du blir en vinnare på arbetsmarknaden. Nyckeln ligger i att våga välja väg och komplettera din utbildning med andra färdigheter.

Mina sidor

Kontakt

Naturvetarakademin
På nytt jobb