Fackförbundet för akademiker inom naturvetenskap

Vi coachar, företräder och stöttar dig genom hela arbetslivet. Oavsett om du är anställd, arbetssökande, student, doktorand, chef eller företagare.

Naturvetare gör skillnad

Naturvetare har avgörande betydelse för vår samhällsutveckling. Därför måste du få användning för din kompetens och ha bra arbetsvillkor.
Läs mer

Fackets betydelse

Att vara medlem i ett fackförbund ger dig trygghet och styrka i arbetslivet. Som medlem kan du påverka på din arbetsplats. Naturvetarna är experter på naturvetares kompetens och arbetsmarknad. Våra tjänster är anpassade för dig. Vi är det självklara valet för dig som är naturvetare.
Läs mer

Aktuellt

Längre uppehållstillstånd för doktorander

Nu förbättras villkoren för doktorander med uppehållstillstånd för studier. I stället för ettåriga uppehållstillstånd kan man söka för två år.

Läs mer

Helena leder unga forskare framåt

Hur kan en relation mellan en handledare och doktorand se ut när den fungera som bäst? Ett tips förde oss till Karolinska universitetssjukhuset, där professor Helena Erlandsson Harris lotsar Raya...

Läs mer

Månadens fråga: Hur hanterar du stress på jobbet?

Allt fler drabbas av stressrelaterade sjukdomar. Kvinnor löper större risk än män, enlig en färsk undersökning. Men det finns metoder för att klara stressen, som fysisk aktivitet och mindfulness....

Läs mer

Naturvetarna yrkar på löneökningar om 2,8 procent

Nu har startskottet gått för årets avtalsförhandlingar. Den 21 december växlade Naturvetarna och Sveriges ingenjörer yrkanden med arbetsgivaren IKEM, Innovations- och kemiföretagen.

Läs mer

DUELLEN: Är hyggen på väg bort?

Den mesta skogen i Sverige sköts traditionellt med hyggen som resultat. Men andra metoder, med en mix av olika trädslag och åldrar, är på frammarsch. En expert på hyggesfritt skogsbruk menar att...

Läs mer

Tack till dig som svarat på löneenkäten!

Om två veckor kommer alla våra medlemmar att få tillgång till färsk lönestatistik. Tack vare att du svarat är detta Sveriges bästa lönestatistik för naturvetare.

Läs mer

Tidning och nyheter

Naturvetare är din medlemstidning, som skriver om naturvetares profession, karriär och arbetsmarknad. På webbplatsen hittar du både artiklar ur tidningen och andra nyheter.

Läs mer

Lediga jobb

Du finner jobb för akademiker inom naturvetenskap inom ämnen som biologi, miljö, medicin- och laboratorieteknik, kemi, geovetenskap, skog, livsmedel, lantbruk, data och matematik, djur, fysik, trädgård och landskap samt arbetsmiljö.

Läs mer