Fackförbundet för akademiker inom naturvetenskap

Vi coachar, företräder och stöttar dig genom hela arbetslivet. Oavsett om du är anställd, arbetssökande, student, doktorand, chef eller företagare.

Slutspurt i årets förhandlingar

Industrin var först ut i årets avtalsrörelse och visar vägen. Naturvetarna kan notera flera framgångar i avtalet med Ikem. Nu är vi inne i slutspurten i förhandlingarna med SLA.
Läs mer

Fackets betydelse

Att vara medlem i ett fackförbund ger dig trygghet och styrka i arbetslivet. Som medlem kan du påverka på din arbetsplats. Naturvetarna är experter på naturvetares kompetens och arbetsmarknad. Våra tjänster är anpassade för dig. Vi är det självklara valet för dig som är naturvetare.
Läs mer

Aktuellt

De lever sin dröm som företagare

Friheten att kunna styra sitt arbete är den starkaste drivkraften till att starta eget, enligt Naturvetarnas undersökning. Det gäller också för veterinärerna Jonas och Anna Malmsten, som...

Läs mer

Hightech-jordbruk spar diesel

Jordbruket blir alltmer tekniskt och uppkopplat. Tosterups gård på Österlen ligger i fronten för den här utvecklingen. Det är en anledning till den goda lönsamheten.

Läs mer

Skyddsombud till din hjälp

Om det saknas skyddsombud på jobbet finns det stöd att få från regionala skyddsombud. De besöker företag inom den privata tjänstesektorn.

Läs mer

MÅNADENS FRÅGA: Vad gör du för klimatet?

Klockan är fem över tolv, menar vissa experter. Men det går att vända trenden med ny klimatsmart teknik och egna insatser. Nu undrar vi vad du gör för att minska ditt klimatavtryck.

Läs mer

DUELLEN: Borde rökning förbjudas?

Rökning är förknippat med många hälsorisker, som cancer, KOL och sämre kondition. Och omgivningen drabbas. En docent vid Radiumhemmet vill se ett totalförbud av rökning, medan en ledamot i...

Läs mer

Bygg in innovation i jobbet

Nya fräscha idéer har blivit hårdvaluta. För att de ska få vingar och skapa nytta måste innovation ingå som en självklar del i organisationen, enligt Leif Denti som pratade på Chefsfredag.

Läs mer

Lediga jobb

Du finner jobb för akademiker inom naturvetenskap inom ämnen som biologi, miljö, medicin- och laboratorieteknik, kemi, geovetenskap, skog, livsmedel, lantbruk, data och matematik, djur, fysik, trädgård och landskap samt arbetsmiljö.

Läs mer

Tidning, nyheter, annonsering

Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. Du finner det senaste från naturvetares arbetsmarknad och karriär, liksom djuplodande och inspirerande reportage.

Läs mer